Linecké s lentilkou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Linecké s lentilkou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 08.12.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Linecké s lentilkou
- 180 g cukr moučka
- 2 ks žloutek
- 1 lžíce prášek do pečiva
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1 lžička pomerančová kůra
- 420 g hladká mouka
- 280 g máslo
- na ozdobu lentilky
Postup přípravy receptu Linecké s lentilkou
Necháme si povolit máslo. Prosejeme si mouku a moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. K tomu přidáme žloutky, pomerančovou kůru a povolené máslo. Z toho vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie dáme do lednice na hodinu odležet.
Na pomoučeném podkladě si vyválíme plát a formičkou z něj vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého z nich vmáčkneme lentilku. Takto pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby na 200°C po dobu přibližně 10minut.
Cukroví dáme vychladnout a poté skladujeme v chladu a suchu.