Receptuj.cz

Recepty Španělské

Španělská kuchyně je ovlivněna všemi národy, které na Pyrenejském poloostrově žily. Jde tedy o fúzi keltské a iberské kultury, ale u mnoha jídel lze vystopovat původ u Arabů nebo židů. Španělské recepty se vyznačují častým používáním ryb a mořských plodů a luštěnin s dušeným masem. Dalšími tradičními pochutinami jsou sušená šunka, olivy, česnek nebo například cibule. A právě i tyto ingredience najdete v naší nabídce španělských receptů, mezi kterými najdete třeba recept na rajčatový salát, recept na okurkový salát, recept na rajčatovou omáčku či recept na španělskou topinku se ztraceným vejcem. Pro ty, kdo mají rádi kuřecí maso, jsme připravili recept na kuřecí prsa na olivách a rajčatech nebo recept na kuřecí prsa v pikantní omáčce. Zkuste tedy některé španělské recepty a udělejte si doma trochu té jihoevropské pohody.


Španělská kuchyně příliš nezná snídaně – ta je často pouze v podobě nějakého nápoje – čaje nebo kávy. Nicméně oběd je hlavním jídlem nezřídka čítajícím několik chodů. Doba podávání je mezi 14. a 16. hodinou odpolední. Večeři ve Španělsku potom dostanete, až opadne to největší vedro, což bývá teprve kolem deváté hodiny večerní. Španělská kuchyně se také vyznačuje častým používáním hovězího masa a vepřového masa, ale také zeleniny, z které můžeme jmenovat hlavně brambory, papriky a rajčata. Pokud vás některý z receptů španělské kuchyně zaujal, pusťte se do něj.

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.