Potahovací fondán na dorty recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Potahovací fondán na dorty , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 19.01.2017
Kategorie receptu: Dezerty
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polevy
Potřebné ingredience receptu Potahovací fondán na dorty
- potravinářské barvivo
- 50 g kvalitní med
- 5 g želatina
- 30 g voda
- 500 g prosetý moučkový cukr
Postup přípravy receptu Potahovací fondán na dorty
Na každé oslavě by neměl chybět dort. A dort potažený fondánem, to je nádhera!
Nejprve si želatinu namočíme do vody a později se k ní vrátíme.
Připravíme si velký hrnec, přilijeme do něj vodu a přidáme kvalitní med (nebo můžeme použít glukózu). Zlehka prohřejeme, ale nevaříme.
Nyní potřebujeme úplně rozpustit želatinu a potom jí přidat do velkého hrnce k medu (glukóze).
To dosáhneme tím, že želatinu dáme do teplé vody a rozpuštěnou šup do hrnce.
Nakonec přisypeme připravený moučkový cukr.
Všechny suroviny důkladně smícháme.
Rozmyslíme si, zda budeme hmotu barvit a připravíme si potravinářské barvivo (gelová barva).
Na kuchyňskou linku vyndáme silikonový nebo dřevěný vál a zlehka ho vysypeme moučkovým cukrem. Přidáme směs a propracováváme.
Chvilku to zabere, ale ve výsledku by se nám směs neměla lepit.
Pokud chceme, obarvíme potravinářskou barvou a zapracujeme.
Uložíme v chladničce v potravinářské fólii. Potom pomocí válečku naneseme na dort. Dobrou chuť.