Vánoční punč recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vánoční punč , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.03.2014
Kategorie receptu: Nápoje
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, nápoj, vegetariánský recept
Hodnocení receptu:
Potřebné ingredience receptu Vánoční punč
- 500 ml bílé víno
- 4 ks hřebíček
- 1 ks badyán
- 1 ks citron
- 2 ks celá skořice
- 130 ml rum
- 140 g cukr krupice
- 1 ks pomeranč
- 500 ml voda
Postup přípravy receptu Vánoční punč
Jednoduchý teplý nápoj, který se hodí hlavně na vánoční stůl.
Z pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou a přivedeme k varu. Pak přilijeme víno s rumem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu.
Horký vánoční punč naléváme do předem nahřátých sklenic. Každou sklenici nazdobíme plátkem pomeranče a citronu.
Podobné recepty jako je Vánoční punč
Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.