Receptuj.cz

Základní houbová omáčka recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Základní houbová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.11.2019     Kategorie receptu: České, Omáčky, Příloha, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Základní houbová omáčka

Potřebné ingredience receptu Základní houbová omáčka

  • 2 ks kuchyňská cibule
  • 1 ks bujón
  • 400 g houby
  • petrželka
  • řepkový olej
  • 5 polévkových lžic mouka - hladká
  • 200 ml smetana - na vaření

Postup přípravy receptu Základní houbová omáčka

Základní houbovou omáčku zvládne i začátečník.
Houby důkladně zbavíme nečistot a rozkrájíme.
Na prkénku si nakrájíme omytou petrželku. Tu odložíme na závěr.
Cibuli sundáme slupku a v ručním mixéru ji nahrubo rozsekáme.
Do hrnce si kápneme olej a orestujeme cibuli.
Nandáme houby. Přilijeme přiměřeně vody a vložíme bujón. Vaříme.
Ke konci vaření omáčku zjemníme smetanou. Zahustíme hladkou moukou. Promícháme a vaříme.
Nasypeme petrželku. Dodá jídlu šmrnc.
Ochutnáme a podle sebe osolíme.

Podobné recepty jako je Základní houbová omáčka

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.