Bramborový guláš recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramborový guláš , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.09.2015
Kategorie receptu: České, Guláš, Guláše, Hlavní jídlo, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Bramborový guláš
- 250 g špekáčky
- 1 kg brambory
- 125 ml smetana ke šlehání
- 2 stroužky česnek
- 1 - 2 lžic mouka
- majoránka
- 3 lžíce olej
- podle chuti sůl
- kmín
- mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu Bramborový guláš
Oloupeme si brambory a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pak nakrájíme nadrobno.
Do rozpáleného hrnce s olejem přidáme tuto cibulku a smažíme do zesklovatění. Přidáme brambory s kmínem a paprikou, to pak podléváme vodou a vaříme do změknutí brambor.
Mezitím jsme si na půlkolečka nakrájeli oloupané špekáčky a dali orestovat.
Po změknutí brambor si smícháme smetanu s troškou mouky a guláš s tím zahustíme. Necháváme povařit. Nakonec dochucujeme solí, majoránkou, přidáme špekáčky a prolisovaný česnek. Necháváme poslední čtvrt hodinku povařit a máme hotovo.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými bramborami.