Nálev na okurky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Nálev na okurky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10.04.2017
Kategorie receptu: České
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, vegetariánský recept, zálivka
Potřebné ingredience receptu Nálev na okurky
- 10 ks bobkový list
- 3,5 l voda
- 500 g cukr krystal
- 160 g sůl
- 10 ks nové koření-kuličky
- nálev 1,5 l ocet
- 50 kuliček sacharin
- 5 ks hřebíček
- 20 ks černý pepř cel - kuličky
Postup přípravy receptu Nálev na okurky
K létu paří zavařování. Zavařuje se ovoce, zelenina aj.
Dnes si uděláme nálev na okurky. Na zahradě si natrháme okurky, očistíme a důkladně omyjeme.
Připravíme si kousky mrkve, cibule , kopru, koření aj. Po naplnění sklenic okurkami,(sklenice a víčka důkladně umyjeme) nandáme kousky zeleniny a koření viz. výše. Zalijeme nálevem, který si nyní připravíme.
Do velkého hrnce dáme vařit vodu.(viz. ingredience) Přidáme tam cukr, sacharin a koření. Osolíme a přidáme ocet. Průběžně mícháme. Vaříme asi dvacet minut.
Potom sklenice zalijeme hotovým nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme. Nálev je velice chutný.