Koprová omáčka s hovězím recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Koprová omáčka s hovězím , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10.01.2015
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Omáčky, Smetanové omáčky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Koprová omáčka s hovězím
- 1 ks cibule
- 750 g hovězí maso
- 4 kuličky celé nové koření
- 6 dl mléko
- 1 svazeček čerstvý kopr
- 1 ks smetana ke šlehání
- 3 lžíce ocet
- 8 kuliček celý černý pepř
- 4 lžíce hladká mouka
- podle chuti cukr
- sůl
Postup přípravy receptu Koprová omáčka s hovězím
Začneme tím, že si uvaříme hovězí. Ponoříme jej do vody v hrnci, nejlépe papiňáku , tak do třetiny ponořené. Přidáme cibuli a nové koření. Když máme hotovo, tak použijeme vývar z masa na omáčku.
Vývar z hrnce přecedíme, smícháme s vlažným mlékem a smetanou. Mícháme dokud se nezačne vařit. K tomu pak přidáme najemno nasekaný kopr. Takto ještě chvíli povaříme a dochutíme cukrem.
V menší nádobě si rozmícháme 4lžíce mouky s deci mléka. To pak zamícháme do omáčky. Přidáme si podle toho, jak moc ji chceme hustou. Poté ještě chvíli povaříme a když máme hotovo, tak jen dochutíme cukrem, octem a solí.
Podáváme s houskovým knedlíkem a můžeme přidat i vejce uvařené natvrdo.