Lívance bez kynutí recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Lívance bez kynutí , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 06.03.2014
Kategorie receptu: Dezerty, Lívance
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, dezert, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Lívance bez kynutí
- 500 ml mléko
- 2 ks vejce
- 300 g polohrubá mouka
- 1 lžíce cukr krupice
- 1/4 lžičky sůl
- 1/2 balíčku prášek do pečiva
- 1 lžíce rum
- podle potřeby olej
- na ozdobu
- 1 lžíce cukr moučka
- 1 kelímek smetana ke šlehání
- 1 sklenice marmeláda
Postup přípravy receptu Lívance bez kynutí
Toto je recept na rychlé a výborné lívance.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a solí. Potom do sypké směsi přidáme žloutky, rum a prošleháme. Nakonec ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.
Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme ho do těsta. Necháme 5 minut odpočívat.
Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník a po obou stranách smažíme dozlatova.
Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance potřeme marmeládou dle vlastní chuti a zdobíme kopečkem smetany.