Receptuj.cz

Pikantní utopenci recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Pikantní utopenci , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 31.03.2014     Kategorie receptu: České
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Pikantní utopenci

Potřebné ingredience receptu Pikantní utopenci

  • 15 ks párek (libový)
  • 1,5 kg cibule
  • 1 balíček kysané zelí
  • 15 ks naložená feferonka
  • 1 sklenice sterilovaná kapie
  • nálev
  • 1 balíček deko
  • 1 lžička vegeta
  • 0,5 l ocet
  • 3 lžíce cukr
  • 2 ks bobkový list
  • 7 kuliček nové koření
  • 10 kuliček celý černý pepř
  • 1,5 l voda

Postup přípravy receptu Pikantní utopenci

Recept na utopence, které všichni dobře známe a máme rádi.

Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem vaříme 5 minut na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Potřebujeme pětilitrovou sklenici, kterou si omyjeme.

Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na tenká kolečka. Párky oloupeme a podélně v nich nařízneme otvor, který naplníme kolečky cibule. Na dno sklenice dáme cibuli a trochu kysaného zelí. Na něj vložíme 3 naplněné párky. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a přidáme kapii a feferonky. Opakujeme, dáme vrstvu párků, cibule, zelí, kapie a feferonky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím.

Nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Obsah sklenice necháme sednout a pak do ní dolijeme nálev tak, aby bylo vše ponořené.

Utopenci potřebují alespoň týden uležet.

Podobné recepty jako je Pikantní utopenci

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.