Včelí úly recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Včelí úly , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 29.11.2014
Kategorie receptu: Cukroví, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Včelí úly
- 1 balíček piškoty
- cukr moučka na vysypání
- náplň 1 ks žloutek
- 1 lžíce kondenzované mléko
- 100 g máslo
- 80 g cukr moučka
- 2 lžíce rum
- těsto 4 lžíce rum
- 3 lžíce kakao
- 2 lžíce voda
- 200 g mleté piškoty
- 80 g máslo
- 180 g cukr moučka
Postup přípravy receptu Včelí úly
Umeleme si piškoty a smícháme spolu s kakaem máslem cukrem a rumem. Z toho si vypracujeme hladké těsto, základ na včelí úly. Zabalíme do něčeho, aby nám těsto neokoralo a dáme asi tak na hodinu(může být i déle) do lednice.
Z toho vyválíme jeden dlouhý váleček a rozdělíme na stejné díly. Z těch pak děláme kuličky, které vmačkáváme do formiček vysypaných moučkovým cukrem.
Ty pak plníme krémem, který jsme si připravili vyšleháním surovin na něj. Nakonec přiklopíme piškotem a úly vyklopíme z formičky.
Podávat můžeme ihned. Skladujeme v chladu.