Avgolemono recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Avgolemono , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 06.12.2016
Kategorie receptu: Drůbeží maso, Polévky, Řecké
Podobné recepty jako tento v sekci:
Hodnocení receptu:
Potřebné ingredience receptu Avgolemono
- kuřecí vývar
- bílou rýži
- 4 vejce
- 3 citrony
- kuřecí maso na kostičky
- sůl
- pepř
- petržel
Postup přípravy receptu Avgolemono
Avgolemono je tradiční řecká polévka s vyváženou středomořskou chutí. Jejím základem je kuřecí maso a citronová šťáva.
Nejprve si uvaříme rýži. Poté v míse rošleháme vejce a šťávu z citronu. Přidáme pepř a sůl a přivedeme k varu kuřecí vývar. Do vývaru přidáme maso, směs z vajíčka a rýži. Ochutíme ještě petrželí a máme hotovo. Recept je snadný, nenáročný a polévka, ač se to nezdá, je vydatná a velmi chutná.
Podobné recepty jako je Avgolemono
Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.