Smetanové rizoto recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Smetanové rizoto , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.06.2015
Kategorie receptu: České, Drůbeží maso, Hlavní jídlo, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod


Potřebné ingredience receptu Smetanové rizoto
- 2 ks kuřecí prsa
- 5 - 7 ks cherry rajčátka
- 1 ks červená paprika
- 1 ks zelená cibule
- 3 ks jarní cibulka
- 1 balíček uvařená rýže
- 150ml smetana ke šlehání
- 1/4 kostky masox
- podle potřeby řeřicha, petrželka, bazalka
- sůl, pepř
- hrášek, mrkev, kukuřice
- voda
Postup přípravy receptu Smetanové rizoto
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. Zbytek zeleniny očistíme a také nakrájíme. Dáme vařit rýži.
Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme cibulku, přidáme maso a po opečení přidáme papriku. Zalijeme směsí z masoxu a necháváme chvilku dusit. Na to přidáváme rajčata, jarní cibulku a zbytek zeleniny s žampiony. Po chvilce dušení přidáváme vařenou rýži, promícháme a zaléváme směsí smetany, bylinek, soli a pepře. Opět podusíme. Na závěr přidáme nastrouhaný sýr.
Takto můžeme ihned podávat ozdobené čerstvou zeleninou a petrželkou.