Receptuj.cz

Smetanové rizoto recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Smetanové rizoto , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.06.2015     Kategorie receptu: České, Drůbeží maso, Hlavní jídlo, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Smetanové rizoto

Potřebné ingredience receptu Smetanové rizoto

  • 2 ks kuřecí prsa
  • 5 - 7 ks cherry rajčátka
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks zelená cibule
  • 3 ks jarní cibulka
  • 1 balíček uvařená rýže
  • 150ml smetana ke šlehání
  • 1/4 kostky masox
  • podle potřeby řeřicha, petrželka, bazalka
  • sůl, pepř
  • hrášek, mrkev, kukuřice
  • voda

Postup přípravy receptu Smetanové rizoto

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. Zbytek zeleniny očistíme a také nakrájíme. Dáme vařit rýži.

Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme cibulku, přidáme maso a po opečení přidáme papriku. Zalijeme směsí z masoxu a necháváme chvilku dusit. Na to přidáváme rajčata, jarní cibulku a zbytek zeleniny s žampiony. Po chvilce dušení přidáváme vařenou rýži, promícháme a zaléváme směsí smetany, bylinek, soli a pepře. Opět podusíme. Na závěr přidáme nastrouhaný sýr.

Takto můžeme ihned podávat ozdobené čerstvou zeleninou a petrželkou.

Podobné recepty jako je Smetanové rizoto

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.