Gyros - vepřové nudličky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Gyros - vepřové nudličky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.03.2017
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Řecké, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: hlavní chod, řecká kuchyně


Potřebné ingredience receptu Gyros - vepřové nudličky
- olej
- sůl
- černý pepř - mletý
- zelenina jako obloha (např. paprika-červená)
- 3 prolisované stroužky kvalitní česnek
- 3 polévkové lžíce olej např. řepkový
- 1 ks koření Gyros
- 1 kávová lžička bramborový škrob Solamyl
- 4 - 6 plátků maso - vepřové
- 5 lžic kečup
Postup přípravy receptu Gyros - vepřové nudličky
Koho by nezlákalo šťavnaté, chutné masíčko.
V obchodě si vybereme pěkné vepřové maso a na prkénku ho pokrájíme na úzké nudličky. Přendáme do velké mísy. Přidáme bramborový škrob Solamyl. (1 kávová lžička)
Do menší misky si nasypeme koření Gyros, které dodá masu tu správnou chuť. Nandáme kečup. Opepříme. Zakápneme trochu olejem. A nakonec vmícháme prolisovaný, kvalitní česnek.
Tuto směs zapracujeme do masa. Přikryjeme fólií. Maso teď bude odpočívat, aby se krásně propojily chutě.
Na pánev nalijeme trochu oleje. Nudličky důkladně osmahneme a podáváme např. s opečenými brambory s rozmarýnem. (rýží, hranolky) Zvolte si zeleninovou oblohu, podle své libosti.
K tomu si udělejte dip nebo domácí tatarku, maso osolte a nechte si chutnat.