Zapečené brambory s mletým masem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Zapečené brambory s mletým masem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 21.05.2015
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Vepřové maso, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Zapečené brambory s mletým masem
- 800 g brambory
- 100 g anglická slanina
- 1 ks pórek
- 200 ml smetana
- náplň 1 ks vejce
- 500 g mleté maso
- 100 g strouhaný sýr
- podle chuti pepř
- sůl
- podle potřeby tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Zapečené brambory s mletým masem
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky. Omytý pórek nakrájíme kroužky.
Najemno si nastrouháme sýr a vmícháme ho do směsi mletého masa s vejcem. Osolit, opepřit a rukama pořádně promíchat.
Na dno vymazaného pekáče naklademe 1/2 z nakrájených brambor a pokryjeme masovou směsí. Na to "nadrobíme" nakrájený pórek a pokryjeme plátky anglické slaniny. Vršek bude tvořit druhá část brambor. Okořeněné podle chuti vkládáme na zapečení do trouby při 180°C. Po 20minutách zalijeme smetanou a opět vkládáme na stejný čas zpět do trouby nebo dokud nám nezrůžoví.
Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.