Houbové rizoto recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Houbové rizoto , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.01.2022
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Italské, Rizoto, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, italská kuchyně, rýže, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Houbové rizoto
- 40 dkg žampionů
- 2 sáčky s předvařenou rýží
- 4 cibule
- 1 pórek
- 3 lžíce oleje
- 150 ml zeleninového vývaru
- 15 dkg sterilovaného hrášku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu Houbové rizoto
Recept na houbové rizoto je v této podobě v české verzi, která není tak náročná na přípravu, a proto tento recept na houbové rizoto zvládnou i méně zkušené kuchařky a méně zkušení kuchaři. Nicméně i tak má tento recept na houbové rizoto parametry skvělého jídla, kterým určitě potěšíte nejednoho strávníka. Ideální příležitostí pro uvaření tohoto jídla je v momentě, když se vám podaří odnést si z lesa košík plný hub. Použít lze i jiné druhy hub než žampiony, které jsou uvedeny v tomto receptu. V kuchyni se neztratí i houby sušené. Recept na houbové rizoto je ideálním místech, kde lze použít například lesní houby. Recept na houbové rizoto je třeba s čerstvými hříbky naprosto neodolatelné.
--Rýži dáme vařit podle návodu na obalu v osolené vodě. Vaříme doměkka.
--Sáčky s rýží po cca 20 minutách vyndáme a necháme důkladně okapat.
--Dalším krokem je, že cibuli nakrájíme na tenká kolečka, žampiony naopak na silnější plátky a nakonec pórku dopřejeme tenká kolečka.
--Na pánvi nejprve pořádně rozehřejeme olej. Cibuli společně se žampiony na oleji osmahneme, přidáme pórek a smažíme zhruba 2 minuty. Potom vše zalijeme vývarem a dusíme mezi 8 a 10 minutami.
--Nakonec přimícháme hrášek, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec promícháme s připravenou rýží a podáváme.