Bramboračka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramboračka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 07.06.2017
Kategorie receptu: Bramborová polévka, České, Polévky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Bramboračka
- 2 polévková lžíce olej
- 1 kávová lžička česnek - granulovaný
- petrželka
- sůl
- 1 ks menší kuchyňská cibule
- 2 kávová lžička majoránka
- 1 ks petržel
- 2 ks mrkev
- 3 ks brambory
- 1 ks celer
- 2 polévková lžíce houby (můžete čerstvé nebo sušené)
- 2 polévková lžíce mouka - hladká
Postup přípravy receptu Bramboračka
Bramboračka to je polévka, která zahřeje.
Nejprve si dáme namočit houby.
Připravíme si zeleninu, omyjeme a zbavíme slupek. Na prkénku rozkrájíme na malé kousky.
Vezmeme mixér a oloupanou cibuli rozmixujeme.
Uděláme si základ do polévky.
Do hrnce si nasypeme cibuli a přikápneme trochu oleje. Osmahneme. Nandáme dvě lžíce mouky.
Potom dolijeme do hrnce vodu (1,5 l). Metličkou mícháme. Scedíme houby a vhodíme do hrnce. Nandáme rozkrájené brambory, česnek a majoránku.
Vysypeme zeleninu a vaříme. Já občas přidám ještě libeček a kostku bujónu. Znovu vaříme. Ochutnáme a osolíme.
Umyjeme si petrželku a přidáme do polévky. A je hotovo.
Cítíte tu vůni? Dobrou chuť.