Domácí bramborové knedlíky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí bramborové knedlíky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.11.2014
Kategorie receptu: České, Příloha, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Domácí bramborové knedlíky
- 100 g dětská krupice
- 2 lžíce ocet
- 200 g polohrubá mouka
- 1 - 2 ks vejce
- 800 g brambory
- 1 lžička sůl
Postup přípravy receptu Domácí bramborové knedlíky
Jednoduchý recept na bramborové knedlíky.
Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme. Necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Uděláme si důlek, do kterého si nasypeme mouku, krupici, ocet, vejce a sůl. Těsto ručně pořádně prohněteme, dokud se vše nespojí. Udělejte si 4 šišky a vložte do připraveného hrnce s vroucí, osolenou vodou. Vaříme na mírném ohni, asi tak 20minut. Občas zkontrolovat, aby se nespojily nebo se neválely po dně.
Knedlíky krájíme na kolečka a rovnou podáváme.