Špenátová polévka se smetanou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Špenátová polévka se smetanou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.11.2014
Kategorie receptu: České, Polévky, Předkrm, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka
Potřebné ingredience receptu Špenátová polévka se smetanou
- 750 ml voda
- 1 ks cibule
- 4 ks vejce natvrdo
- mletý pepř
- 2 lžíce máslo
- 1 balíček mražený špenát
- 1 kostka masox
- 200 ml smetana
- sůl
- 3 lžíce hladká mouka
- na ozdobu pažitka
Postup přípravy receptu Špenátová polévka se smetanou
Vyndáme si zmražený špenát a necháme rozmrznout.
Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme. Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme a cibulku na něm osmažíme. Postupně vsypeme a rozmícháme mouku, když máme osmahnutou i tu, tak zaléváme vodou. Přivedeme k varu, přidáme masox a za stálého míchání i špenát. Osolíme, opepříme a asi tak 15minut vaříme. Přidáme smetanu, promíchneme a necháme ještě pár minut provařit.
Do polévky vložíme nakrájená, natvrdo uvařená vejce a můžeme podávat posypané pažitkou.