Bramborový knedlík recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramborový knedlík , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 07.08.2014
Kategorie receptu: České, Příloha
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Bramborový knedlík
- 12 lžic hrubá mouka
- 4 lžíce krupice dětská
- 1/2 kg vařené brambory
- 1 ks vejce
Postup přípravy receptu Bramborový knedlík
Uvařené brambory oloupeme a zchladlé nastrouháme na jemném struhadle.
Všechny suroviny smícháme ve větší míse a vypracujeme těsto.
Rozdělíme na dvě stejné části a z každé vypracujeme váleček.
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vaříme cca 20 minut.
Poté vyjmeme z hrnce a nakrájíme nejlépe nití.
Podáváme jako přílohu k masu se zelím nebo špenátem, ale výborné jsou i jako samostatné jídlo přelité osmahnutou cibulkou na másle.