Vepřové maso na houbách recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vepřové maso na houbách , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 15.11.2014
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Omáčky, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Vepřové maso na houbách
- 500 g vepřové maso
- 1 ks větší cibule
- podle chuti kmín
- vegeta
- sůl
- podle potřeby polohrubá mouka
- voda
- olej
- sušené nebo čerstvé houby
Postup přípravy receptu Vepřové maso na houbách
Nakrájíme si maso na kostičky, osolíme, opepříme, dáme do lednice na 30minut přikryté odležet. Nakrájíme si houby.
Oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. Necháme v hrnci na oleji osmažit a k tomu přidáme maso, houby a necháme chvíli orestovat. Zasypeme kmínem, podlijeme vodou a necháme dusit dokud maso nebude měkké.
Osolíme, vegetou ochutíme a moukou zahustíme.
Můžeme podávat jak s rýží, tak i s těstovinami.