Domácí kečup 2 recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí kečup 2 , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 31.03.2014
Kategorie receptu: Příloha
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Domácí kečup 2
- 2 kg hodně zralých rajčat
- 25 dkg cibule
- 25 dkg jablko
- 1 špetka mletá skořice
- 15 dkg cukr
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 2 ks bobkový list
- 5 kuliček celé nové koření
- 150 ml voda
- 150 ml 8% ocet
- 1 lžíce sůl
- 3 ks hřebíček
- 10 kuliček celý černý pepř
Postup přípravy receptu Domácí kečup 2
Pokud máte hodně rajčat a nevíte co s nimi, vyzkoušejte domácí kečup. Konzistenci má stejnou jako kupovaný a chuťově je ještě lepší.
Do hrnce si dáme omytá a přepůlená rajčata, očištěná jablka, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli. Pak přidáme ocet, cukr a koření. Vše vaříme za občasného míchání do zhoustnutí, asi 1 hodinu. Poté směs ponorným mixerem rozmixujeme, propasírujeme přes husté síto a kečup nalijeme do skleniček. Sterilujeme 20 minut.