Čočka s uzeninou a vejcem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Čočka s uzeninou a vejcem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.12.2014
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Luštěniny, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod


Potřebné ingredience receptu Čočka s uzeninou a vejcem
- 1 kg čočka
- 2 lžíce vepřové sádlo
- 2 ks cibule
- 1 kostka zeleninový bujon
- 4 - 5 stroužků česnek
- podle chuti ocet
- sůl
- mletý černý pepř
- podle potřeby hladká mouka
- příloha 6 ks sterilované okurky
- 200 g uzenina
- 4 ks vejce natvrdo
Postup přípravy receptu Čočka s uzeninou a vejcem
Čočku propereme ve studené vodě a v té dáme uvařit do měkka.
Najemno nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova. Zaprášíme trochou mouky, promícháme. Takto přidáváme ke skoro hotové čočce. Asi tak 10minut povaříme.
Do toho pak zamícháme prolisovaný česnek, ve vodě rozpuštěný bujon, ocet, osolíme a opepříme. Necháme chvilku povařit.
Podáváme s na cibulce osmaženou uzeninou, volským okem a okurkou.