Receptuj.cz

Hospodský vepřový guláš recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Hospodský vepřový guláš , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.03.2014     Kategorie receptu: České, Guláš, Hlavní jídlo, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Hospodský vepřový guláš

Potřebné ingredience receptu Hospodský vepřový guláš

  • 500 g vepřová plec
  • 350 g cibule
  • 2 lžičky mletá sladká paprika
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • mletý černý pepř
  • 2 stroužky česnek
  • majoránka
  • 1 ks bobkový list
  • 6 kuliček celé nové koření
  • 1/2 lžičky kmín
  • sůl
  • 1 kostka masový bujon
  • 1 ks feferonka

Postup přípravy receptu Hospodský vepřový guláš

Výborný recept na hospodský vepřový guláš.

Plec nakrájíme na kostky a cibuli na kostičky.

Cibuli orestujeme do zlatova. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, kmín, sůl a pepř. Dusíme asi 1,5 hodiny, než je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí tuk na povrch. Poté necháme na malém plameni ještě 20 minut dovařit. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem.

Podobné recepty jako je Hospodský vepřový guláš

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.