Čokoládový cheesecake recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Čokoládový cheesecake , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 15.07.2015
Kategorie receptu: Dezerty, Dobroty, Moučník
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, dezert, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Čokoládový cheesecake
- 500 g čokoláda na vaření
- 180 g pomazánkové máslo bez příchuti
- 130 g BeBe sušenky
- 400 ml smetana
- 250 g měkký tvaroh
- 100 g máslo
Postup přípravy receptu Čokoládový cheesecake
Jako první si rozmixujeme sušenky, ke kterým přidáme rozpuštěné máslo a rovnoměrně rozprostřeme v dortové formě vyložené pečícím papírem. Takto vložíme do na půl hodiny do chladničky.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Připravíme si směs z tvarohu, 250ml smetany a pomazánkového másla. Směs spolu s vlažnou čokoládou vyšleháme do hladkého krému. Ten pak rozetřeme na vychladlý sušenkový korpus, který pak opět vložíme do chladničky.
Zbytek smetany přivedeme k varu a ihned stahujeme z plotny. K tomu přidáme na kousky nalámanou čokoládu a spolu spojíme.
Poté co nám poleva vychladne tak ji naléváme na korpus a opět vkládáme do chladu, tentokrát na několik hodin.
Po vyjmutí je čokoládový cheesecake hotový.