Pravé žloutkové věnečky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Pravé žloutkové věnečky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.02.2014
Kategorie receptu: Dezerty
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept


Potřebné ingredience receptu Pravé žloutkové věnečky
- 500 ml mléko
- 14 dkg hladká mouka
- 15 dkg máslo
- 12 dkg cukr krupice
- 4 lžíce rum
- 2 ks vanilkový pudinkový prášek
- 4 ks vejce
- 3 ks vanilkový cukr
- 15 dkg cukr moučka
- 2 lžíce horké mléko
- 1 lžíce rum
- 1 špetka sůl
- 250 ml voda
- 90 g tuk
Postup přípravy receptu Pravé žloutkové věnečky
Věnečky se dělají z odpalovaného těsta. Recept je jednoduchý a může ho udělat každý.
Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem.Vodu přivedeme k bodu varu, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme 5 minut. Těsto za občasného míchání necháme vychladnout.
Zhotovené těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech s pečícím papírem děláme věnečky z odpalovaného těsta. Připravené věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout.
Mezi tím si připravíme krém. Máslo musíme nechat změknout. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uděláme puding a za stálého míchání necháme vychladnout. Do změklého másla zašleháme po částech pudink. Podle chuti můžeme přidat rum.
Vychladlé věnečky rozkrojíme a plníme žloutkovým krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Věnečky pak polevou přeléváme.
Hotové žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.