Domácí paštika recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí paštika , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 19.03.2018
Kategorie receptu: Chuťovky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka
Potřebné ingredience receptu Domácí paštika
- muškátový oříšek - strouhaný
- 4 polévkové lžíce mouka - hladká
- sůl
- černý pepř - mletý
- nové koření
- skořice - mletá
- 1/2 kg kuchyňská cibule
- 1 hrnek polotučné mléko
- olej - např. řepkový
- citrónová kůra
- 1 kg játra - vepřová
- 2 kg maso - vepřové
- cukr - např. moučkový
- 3 ks vajíčka
Postup přípravy receptu Domácí paštika
Co si uvařit domácí paštiku? Je to báječná pochoutka.
Zakoupené vepřové maso vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme do měkka.
Český česnek a cibuli zbavíme slupek. Česnek prolisujeme a dáme do mísy.
Pomocí ručního mixéru si rozsekáme kuchyňskou cibuli. Pánev zakápneme olejem a cibuli osmahneme. Přidáme k česneku.
Vyndáme si mlýnek na maso. Vložíme do něj uvařené vepřové maso a játra (syrová). Umeleme a dáme do mísy.
Dáme maličko muškátového oříšku.
Přidáme ostatní koření. Lehce přisolíme. Přilijeme mléko a vyklepneme vajíčka. Zahustíme hladkou moukou.
Osladíme. Pro vůni, trochu citrónové kůry a skořice. To bude pochoutka.
Suroviny důkladně zamícháme. Nandáme do připravených skleniček. Zavíčkujeme a dáme vařit na šedesát minut.
Opatrně vyndáme. Víčka můžeme ozdobit pěknou látkou a převázat provázkem. K tomu papírovou cedulku a máme hned malý dárek přátelům.
Nechte si chutnat!