Jarní závitky v rýžovém papíru recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Jarní závitky v rýžovém papíru , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.11.2014
Kategorie receptu: Chuťovky, Čínské, Dobroty, Mleté maso, Předkrm, Vepřové maso, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: předkrm, vietnamská kuchyně
Potřebné ingredience receptu Jarní závitky v rýžovém papíru
- 20 ks rýžový papír
- 3 lžíce sójová omáčka
- 250 g mleté míchané maso
- 100 g rýže
- 250 g bílé zelí
- 2 ks mrkev
Postup přípravy receptu Jarní závitky v rýžovém papíru
Uvaříme si rýži, kterou si necháme vychladnout.
Oškrábeme mrkev, očistíme si zelí a nastrouháme.
Smícháme si nastrouhanou zeleninu s rýží a mletým masem. Ochutíme sojovkou, solí a pepřem. Připravíme si rýžový papír, který si navlhčíme a na něj směs pokládáme a balíme do malých rolek.
Rozpálíme si olej na pánvi a rolky na ní pokládáme. Smažíme dokud nám rolky nezezlatoví.
Je úplně na vás, jaký je poměr směsi a rýže a jakou dáte zeleninu.
Závitky osušíme a ihned podáváme.