Panenka se smetanovo-bylinkovou omáčkou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Panenka se smetanovo-bylinkovou omáčkou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 25.03.2015
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Omáčky, Smetanové omáčky, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod


Potřebné ingredience receptu Panenka se smetanovo-bylinkovou omáčkou
- 150 dkg vepřová panenka
- 1 ks rajče
- 1 lžíce olivový olej
- 1 špetka sušená bazalka
- omáčka 1 lžíce bazalkové pesto
- 3 dl smetana ke šlehání
- podle chuti steakové koření
- mletý barevný pepř
- sůl
Postup přípravy receptu Panenka se smetanovo-bylinkovou omáčkou
Recept na jednu porci vepřové panenky ve smetanové omáčce s bazalkou a rajčaty.
Omyjeme si rajče, na kolečka jej nakrájíme a posypeme bazalkovým kořením. Opět na kolečka si nakrájíme vepřovou panenku, zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme steakovým kořením.
Rozpálíme si olej v pánvi á vkládáme plátky z panenky. Tu z obou stran orestujeme a do výpeku pak vkládáme nakrájená rajčata. Taktéž je zlehka orestujeme a vyndáme. Do pánve pak nalijeme smetanu a přidáme pesto. Chvíli omáčku povaříme a solí dochutíme.
Servírujeme tak, že na plátky panenky pokládáme rajčata a takto prokládáme. Poté přelijeme smetanovou omáčkou. Můžeme podávat s opékanými bramborami nebo rýží.