Jemná kedlubnová omáčka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Jemná kedlubnová omáčka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 23.10.2020
Kategorie receptu: České, Omáčky, Příloha, Pro děti, Smetanové omáčky, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Jemná kedlubnová omáčka
- mouka - hladká
- 1 kávová lžička ocet
- sůl
- cukr - krupice
- 2 ks mladé kedlubny
- 1 kávová lžička omáčka - worchestrová
- 1 ks smetana 12 %
Postup přípravy receptu Jemná kedlubnová omáčka
Zajímavým zpestřením jídelníčku je jemná kedlubnová omáčka.
K tomu vhodnou přílohu např. (brambory, těstoviny, knedlík) a uvařené vejce (na tvrdo, volské oko ) a oběd nebo večeře je na stole.
Mladé kedlubny si důkladně oloupeme.
Na struhadle nahrubo nastrouháme a přendáme do kastrolu.
Přidáme špetku soli. Zalijeme lehce vodou.
Vaříme. Ochutnáme a vyzkoušíme tvrdost kedluben.
Do misky si nasypeme hladkou mouku a metličkou vyšleháme s trochou smetany.
Přelijeme do kastrolu a chvilku vaříme. Zalijeme smetanou a dáme worchestrovou omáčku.
Osladíme a osolíme. Okyselíme maličko octem a omáčka je hotová.