Zeleninový salát s kuřecím masem a zákyskou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Zeleninový salát s kuřecím masem a zákyskou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 23.09.2015
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Salát, Zálivka, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, salát
Potřebné ingredience receptu Zeleninový salát s kuřecím masem a zákyskou
- 2 větší kuřecí prsa
- 200 g rajčat
- 8 ks toustový chléb
- 200 g zelená paprika
- 200 g salátová okurka
- 200 g ledový salát
- zálivka 1 lžička olivový olej
- 1 lžička sůl
- 150 ml zakysaná smetana
- 1 lžička pepř
- 1 lžička cukr
Postup přípravy receptu Zeleninový salát s kuřecím masem a zákyskou
Začneme tím, že si osolíme, opepříme kuřecí prsa, které pokládáme na pánev s troškou rozehřátého oleje.
Zatím co se nám maso smaží, nakrájíme si papriku, rajče, okurku a ledový salát. Vše smícháme dohromady.
K tomu si rovnou připravíme i zálivku a to ze zakysané smetany, do které přidáme sůl, pepř, moučkový cukr a olivový olej. Takto důkladně promícháme.
Zálivku promícháme s nakrájenou zeleninou, tak, aby všechna zelenina byla zálivkou pokryta. Servírujeme na talíř.
Jakmile se nám maso dosmaží, tak jej nakrájíme na kousky dle chuti a pokládáme na salát. Stranou si ještě osmahneme tousty a salát je hotový
Tento recept je na 4 porce.