Kadaňské rohlíčky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kadaňské rohlíčky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.11.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Pro děti, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Kadaňské rohlíčky
- čokoláda
- krém 1 ks vanilkový cukr
- 250 ml mléko
- 2 lžíce maizena
- 250 g Zlatá Haná
- těsto 100 g polohrubá mouka
- 300 g mleté vlašské ořechy
- 300 g cukr moučka
- 2 ks vejce
Postup přípravy receptu Kadaňské rohlíčky
Vánoční cukroví.
Ze všech surovin na těsto vypracujeme bochník těsta. V případě, že by těsto bylo moc tuhé, tak si vmícháme trošku tuku. Těsto dáme asi tak na 30minut odležet. Poté rozválíme asi tak na půl centimetru a vykrajujeme tvar rohlíčků, kraje nesmějí být do špičky, aby se nám nepřipalovali, takže do kulata.
Vkládáme na plechu do trouby na 150°C a pečeme 20minut.
Po upečení dáme rohlíčky vychladnout a pak je zdobíme krémem, nejlépe sáčkem s nějakou ozdobnou špičkou a pro rychlejší ztuhnutí vkládáme do mrazáku. Po vyndání je namáčíme v čokoládě.
Na krém použijeme maizenu a mléko, z kterých uvaříme hustší kaši, kterou pak necháme zchladnout. Mezitím smícháme tuk s vanilkovým cukrem s kterými postupně zašleháváme naší kaši a doslazujeme cukrem. Můžeme smíchat i s kakaem nebo nějakou marmeládou, podle naší chuti.