Karbanátky v troubě recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Karbanátky v troubě , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 12.03.2022
Kategorie receptu: České, Drůbeží maso, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Karbanátky, Mleté maso, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: americká kuchyně, drůbeží maso, hlavní chod, holandská kuchyně, hovězí maso, mleté maso, vepřové maso
Potřebné ingredience receptu Karbanátky v troubě
- 400 g mletého masa
- 1 vejce
- 1–2 stroužky česneku
- 1–2 lžíce majoránky
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky pepře
Postup přípravy receptu Karbanátky v troubě
Karbanátky obecně patří mezi velmi oblíbená jídla, která se tu někdy, tu často objevují na našich stolech. Důvod je jednoduchý – za karbanátky v troubě stojí recept, jehož příprava nezabere příliš mnoho času, a díky minimu použitého oleje se toto jídlo řadí k těm zdravějším. Pečení karbanátků v troubě má také tu výhodu, že nemusíte trávit drahocenný čas u plotny, ale necháte je příslušnou dobu v troubě a je to. Karbanátky v troubě představují výbornou volbu v uvažování, co rychle na večeři nebo na oběd, a tak by jejich recept neměl chybět v žádné domácnosti. Karbanátky v troubě se nakonec stanou věrným pomocníkem při řešení každodenního dilematu vyjádřeného věčnou otázkou – co chcete k jídlu.
Karbanátky v troubě mohou mít mnoho různých podob. Dělají se na spoustu způsobů. Kombinovat lze různé druhy masa a koření přesně podle vaší chuti. A smíchat se dají i další druhy masa než mleté hovězí maso a mleté vepřové maso. Stačí požádat svého řezníka, aby vám poradil a namlel tu správnou kombinaci. A pokud máte doma mlýnek na maso, můžete se v kuchyni vyřádit, jak je libo. Karbanátky v troubě vám rovněž neudělají díru do kapsy, a tak se hodí jako jídlo, které lze udělat několikrát do měsíce. Ke karbanátkům z trouby doporučujeme zeleninové pyré.
--Mleté maso smíchejte s vejcem, prolisovaným česnekem a kořením.
--Do předehřáté trouby na 200 °C je potom na plechu s pečícím papírem nebo alobalem dejte na 20 minut. To je vše.