Receptuj.cz

Karbanátky recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Karbanátky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 24.02.2022     Kategorie receptu: České, Grilování, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Karbanátky, Mleté maso, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: americká kuchyně, česká kuchyně, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, Ostatní kuchyně, vepřové maso

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Karbanátky

Potřebné ingredience receptu Karbanátky

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 až 2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 1 špetka mletého chilli
  • 8 stroužků česneku
  • 4 g majoránky
  • 1 ks velké cibule
  • 2 ks vajíček
  • strouhanku podle potřeby
  • 4 lžíce vepřového sádla

Postup přípravy receptu Karbanátky

Recept na karbanátky zná úplně každý od Londýna po Moskvu. Karbanátky představují to nejlepší z klasiky, kterou si lidé po celém světě přetvářejí k obrazu svému. Karbanátky a jejich recept by proto neměl chybět ani v žádné české domácnosti, protože se jedná o rychlé, snadné a vydatné jídlo, které má ještě jednu neocenitelnou vlastnost – chutná povětšinou dětem. Recept na skvělé domácí karbanátky zvládne i nezkušená kuchařka nebo nezkušený kuchař, což je další důvod, proč se do nich pustit.

Karbanátky mohou mít v našich krajích mnoho podob. Velké popularitě se těší i kapustové karbanátky, květákové karbanátky, brokolicové karbanátky nebo karbanátky se sýrem. Konzumovat se mohou jak teplé, tak studené, a když jsou jeden dva dny uleželé, tak chutnají naprosto neodolatelně. Jako přílohu volte brambory nebo chleba. Recept na karbanátky spočívá v triviálním smíchání surovin a smažení. Tento recept na karbanátky zastupuje klasickou variantu s mletým masem a tradičním kořením.

--Do větší mísy dejte mleté vepřové maso a přidejte sůl, pepř, špetku chilli a prolisovaný česnek. Všechno pořádně promíchejte, klidně i rukama, tak to jde nejlépe.

--Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, majoránku v dlaních rozetřete a spolu s vejci dejte všechno ke směsi do mísy. Znovu důkladně promíchejte.

--Můžete dát na dvě hodiny odpočinout do lednice.

--Vytvarujte karbanátky a na rozehřátém oleji nebo sádle pozvolna smažte z obou stran.

Podobné recepty jako je Karbanátky

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.