Karbanátky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Karbanátky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 24.02.2022
Kategorie receptu: České, Grilování, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Karbanátky, Mleté maso, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: americká kuchyně, česká kuchyně, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, Ostatní kuchyně, vepřové maso
Potřebné ingredience receptu Karbanátky
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 až 2 lžičky soli
- 2 lžičky mletého pepře
- 1 špetka mletého chilli
- 8 stroužků česneku
- 4 g majoránky
- 1 ks velké cibule
- 2 ks vajíček
- strouhanku podle potřeby
- 4 lžíce vepřového sádla
Postup přípravy receptu Karbanátky
Recept na karbanátky zná úplně každý od Londýna po Moskvu. Karbanátky představují to nejlepší z klasiky, kterou si lidé po celém světě přetvářejí k obrazu svému. Karbanátky a jejich recept by proto neměl chybět ani v žádné české domácnosti, protože se jedná o rychlé, snadné a vydatné jídlo, které má ještě jednu neocenitelnou vlastnost – chutná povětšinou dětem. Recept na skvělé domácí karbanátky zvládne i nezkušená kuchařka nebo nezkušený kuchař, což je další důvod, proč se do nich pustit.
Karbanátky mohou mít v našich krajích mnoho podob. Velké popularitě se těší i kapustové karbanátky, květákové karbanátky, brokolicové karbanátky nebo karbanátky se sýrem. Konzumovat se mohou jak teplé, tak studené, a když jsou jeden dva dny uleželé, tak chutnají naprosto neodolatelně. Jako přílohu volte brambory nebo chleba. Recept na karbanátky spočívá v triviálním smíchání surovin a smažení. Tento recept na karbanátky zastupuje klasickou variantu s mletým masem a tradičním kořením.
--Do větší mísy dejte mleté vepřové maso a přidejte sůl, pepř, špetku chilli a prolisovaný česnek. Všechno pořádně promíchejte, klidně i rukama, tak to jde nejlépe.
--Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, majoránku v dlaních rozetřete a spolu s vejci dejte všechno ke směsi do mísy. Znovu důkladně promíchejte.
--Můžete dát na dvě hodiny odpočinout do lednice.
--Vytvarujte karbanátky a na rozehřátém oleji nebo sádle pozvolna smažte z obou stran.