Vánoční pečený čaj recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vánoční pečený čaj , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 20.11.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Dezerty, Dobroty, Nápoje, Ovocné, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, nápoj
Potřebné ingredience receptu Vánoční pečený čaj
- 250 g maliny
- 1 ks citron
- 450 g cukr krystal
- 1 ks mandarinka
- 300 g jablko
- 300 g hruška
- 3 ks hřebíček
- 150 ml rum
- 1 lžička mletá skořice
Postup přípravy receptu Vánoční pečený čaj
Velice aromatický nápoj, kde si dáváme ovoce podle vlastní chuti...
Oloupeme pomeranč či mandarinku, na dílky rozdělíme a dáme do misky. Přidáme na kostičky nakrájená jablka a hrušky. Dále přidáme maliny s cukrem a skořicí, hřebíček, citronovou šťávu a rum. Tohle všechno pořádně promícháme.
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Do nádoby s víkem nandáme směs a vkládáme do trouby.
Po 30minutách sundáme víko, promícháme a dáme nazpět do trouby na dalších 15minut. Během pečení můžeme promíchat vícekrát.
Čaj plníme do malých předehřátých zavařovaček. Po uzavření je necháme odležet na 30minut dnem vzhůru. Pak je znovu otočíme a necháme vychladnout.
Takto můžeme skladovat několik měsíců.
Když později pijeme, tak dáme 2-3lžičky do hrníčku, zaléváme horkou vodou a necháme vylouhovat. Pijeme buď přeceděné bez ovoce nebo i s ovocem.