Kynuté buchtičky se šodó recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kynuté buchtičky se šodó , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.03.2017
Kategorie receptu: Pro děti
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Kynuté buchtičky se šodó
- těsto
- 100 g moučkový cukr
- 2 ks žloutek
- sůl
- 250 ml mléko - polotučné
- 500 g mouka - hladká
- 100 ml olej
- 1 ks droždí
- krém
- 1 sáček cukr - vanilkový
- 1 balení pudinkový prášek vanilkový
- 3 polévkové lžíce krupicový cukr
- 750 ml mléko - polotučné
Postup přípravy receptu Kynuté buchtičky se šodó
Příjemná vzpomínka na dětství. Buchtičky se šodó. Pamatujete? Co si to připomenout a připravit si je.
Nejprve si zhotovíme kvásek. Do misky si nalijeme teplé mléko, přisypeme cukr a rozmělníme droždí. Odložíme kynout.
Do velké mísy si nasypeme hladkou mouku, vyklepneme žloutky, dáme moučkový cukr,
přilijeme mléko, olej a lehce osolíme. Vmícháme hotový kvásek a hněteme.
Krásné, lesklé těsto bude teď asi hodinu odpočívat. Můžeme ho občas promíchat.
Zapneme si troubu na 175 °C. Z hotové směsi si v ruce vytvarujeme menší kulaté tvary.
Nádobu na pečení si vytřeme máslem nebo olejem (co je po ruce) a kulaté buchty tam k sobě vyskládáme. Teď budou 10 minut odpočívat a poté je pomažeme máslem nebo olejem.
Potom šup s nimi do trouby, na přibližně 20 minut.
Hotové je znovu pomažeme. A teď rychle na krém. Na sporáku si zhotovíme řidší vanilkový pudink, který ještě osladíme vanilkovým cukrem a zakápneme rumem.
Naběračkou nabereme krém, polijeme buchtičky a servírujeme.
Krém na buchtičky šodó.
Fotografie: Albert.cz