Srdíčka z lineckého těsta recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Srdíčka z lineckého těsta , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 25.11.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Pro děti, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Srdíčka z lineckého těsta
- 200 g máslo (tuk)
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1/4 balíčku prášek do pečiva
- 1 ks vejce
- 100 g cukr krupice na pečení
- 300 g hladká mouka
- 1 ks citron
- na ozdobu cukr moučka
- na potření 1 sklenice linecká (rybízová) marmeláda
- podle potřeby hladká mouka na podsypání
Postup přípravy receptu Srdíčka z lineckého těsta
Na vál si připravíme všechny suroviny. Nakrájený tuk na plátky jednotlivě zpracujeme s moukou. Pak dohromady prohněteme zbytek surovin a vypracujeme do hladkého nelepivého těsta, které zabalené vložíme na 1hodinu do lednice.
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Vál si pomoučíme a vyválíme na něm asi tak 3mm plát z našeho odpočatého těsta. Pak z něj vyřezáváme pomocí formiček, námi požadované tvary. Ty pak nožem přenášíme na vymazaný plech.
Vkládáme do trouby a pečeme do růžova, ne víc jak 10minut. Po vyjmutí sundáváme vychladnout.
Vlažná srdíčka(a jiné tvary) spojujeme marmeládou. Před tím než podáváme, posypeme moučkovým cukrem.