Nadýchaný rýžový nákyp recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Nadýchaný rýžový nákyp , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 15.02.2015
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Ovocné, Pro děti, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Nadýchaný rýžový nákyp
- náplň 1 kompotované ovoce (broskve, meruňky)
- těsto 5 lžic cukr moučka
- 1 ks smetana ke šlehání
- 2 balíčky rýže
- 1 balíček vanilkový cukr
- 100 g máslo
Postup přípravy receptu Nadýchaný rýžový nákyp
Uvaříme si rýži. Když je uvařená, slijeme a zalijeme vroucí smetanou. Takto promícháme, přiklopíme a dáme na 10minut odležet. Dále vezmeme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s rozpuštěným másle, cukrem a citronovou kůrou. Takto smícháme s rýží.
Z bílků si vyšleháme sníh a vmícháme ho do rýže.
Vymažeme si náš pekáč či mísu, do ní vlijeme 2/3 rýžové směsi. Na to poklademe ovoce, zalijeme troškou šťávy a plijeme zbytkem směsi. Vkládáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme po dobu přibližně 30minut.
Hotový nákyp můžeme podávat okamžitě.