Oblíbená domácí tatarka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Oblíbená domácí tatarka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10.02.2017
Kategorie receptu: Dobroty
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, zálivka
Potřebné ingredience receptu Oblíbená domácí tatarka
- pažitka nebo petrželka
- 1 ks okurka - sterilovaná
- 1 kávová lžička pepř černý - mletý
- 1 kávová lžička sůl
- 1 ks vajíčko
- 2OO ml olej
- 1 polévková lžíce hořčice -plnotučná
- 1 lžička ocet
- 1 ks malá kuchyňská cibule
Postup přípravy receptu Oblíbená domácí tatarka
Zapomněli jste koupit tatarku? Chystáte grilování, zeleninový salát, rybu nebo hranolky? Nevadí, pojďme si ji udělat doma.
Vyndáme si pažitku nebo petrželku, nakrájíme na prkénku a odložíme stranou.
Do nádoby dáme hořčici a ocet. Opepříme a osolíme.
Do sekáčku si dáme cibuli a nasekáme. To samé s okurkou. Vysypeme do základu. Potom přilijeme olej. Rozklepneme si do nádoby také jedno vajíčko.
Vše ručně nebo mixérem šleháme do zhoustnutí.
Kdo chce, může přidat zelenou pažitku nebo petrželku.
Domácí tatarka se brzy stane vaším oblíbencem.