Rebarborový koláč s drobenkou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Rebarborový koláč s drobenkou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.05.2015
Kategorie receptu: Dobroty, Moučník, Ovocné, Pečivo
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept


Potřebné ingredience receptu Rebarborový koláč s drobenkou
- těsto 0,5 hrnku oleje
- mléko
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 ks vajec
- 1 balíček prášku do pečiva
- drobenka 2 lžíce másla
- 4 lžíce cukru
- 5 lžic hrubé mouky
- podle chuti rebarbora
Postup přípravy receptu Rebarborový koláč s drobenkou
V míse smícháme všechny ingredience. Co se týče mléka, tak dáme tolik, aby mělo těsto litelný stav. To vyléváme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně roztíráme.
Oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a rovnoměrně poklademe na těsto. Jako poslední věc si připravíme drobenku z mouky, másla a cukru a tou koláč posypeme.
V předehřáté troubě na 170°C koláč pečeme přibližně 20-30 minut.
Po vychladnutí je koláč připraven k hodování.