Perníková bábovka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Perníková bábovka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.04.2017
Kategorie receptu: Moučník
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Perníková bábovka
- 1 hrnek cukr - krupice
- 1 polévková lžíce kakao
- 1/4 hrnku olej
- 2 hrnky mouka - hladká
- tuk
- mouka
- moučkový cukr
- 1 ks prášek do perníku
- 1 a 1/2 hrnku mléko - polotučné
Postup přípravy receptu Perníková bábovka
K odpolednímu čaji nebo kávě, patří vždy něco sladkého.
Aby byla příprava jednodušší, použijeme na odměření surovin hrnek.
Připravíme si mísu a nasypeme si do ní prášek do perníku a mouku. Nandáme cukr a kakao. Nakonec nalijeme mléko a trochu oleje. Pomocí robota, nebo ručně suroviny důkladně smícháme.
Zapneme si troubu na 180 °C.
Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Hotovou směs nandáme do formy a dáme péci do trouby zhruba na 45 minut.
Připravíme si podnos na bábovku. Bábovku posypeme moučkovým cukrem a servírujeme. Dobrou chuť.