Šlehačkové cukroví recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Šlehačkové cukroví , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 08.12.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Moučník, Pro děti, Vánoční pokrm, Velikonoce
Podobné recepty jako tento v sekci: cukroví, Ostatní kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Šlehačkové cukroví
- na obalení 1 balíček vanilkový cukr
- 1 hrnek cukr moučka
- těsto 40 dkg hladká mouka
- 1 balíček tuk omega
- 250 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu Šlehačkové cukroví
Nejdříve si necháme změknout tuk. Ten pak smícháme a prohněteme s moukou. Vmícháme smetanu a vypracujeme si vláčnější těsto.
Toto těsto vyválíme a z něj pak vykrájíme námi zvolené tvary. Ty pak pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby na 150°C, dokud nám těsto nezrůžoví.
Smícháme si moučkový s vanilkovým cukrem a ještě teplé cukroví v něm obalujeme.
Po vychladnutí můžeme hned podávat.