Tradiční české buchty recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Tradiční české buchty , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 15.02.2015
Kategorie receptu: České, Moučník, Pečivo, Pro děti, Snídaně
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Tradiční české buchty
- na potření olej
- náplň mléko
- cukr
- 1 ks tvaroh
- těsto 2 ks žloutek
- 1 balíček vanilkový cukr
- 120 g máslo
- 500 g polohrubá mouka
- 1/4 l mléko
- 1 špetka sůl
- citronová kůra
- 80 g cukr
- 30 g droždí
Postup přípravy receptu Tradiční české buchty
V míse s moukou si uděláme důlek v němž si připravíme kvásek z cukru, rozdrobeného droždí a teplého mléka. Když nám kvásek vzešel, tak přidáme žloutky s rozpuštěným máslem, cukr, sůl a citronovou kůru. Z toho vypracujeme těsto, tak aby se nám nelepilo k míse a dáme vykynout někam do tepla.
Mezitím co nám těsto kyne si připravíme náplň podle chuti, v tomhle případě tvaroh s cukrem a trochou mléka, které spolu promícháme.
Buchty tvoříme z utrhaných kousků těsta, které plníme náplní a na jednom konci zmačkáváme dohromady. Takto je klademe těsně vedle sebe do lehce vymazaného pekáče, aby buchty nebyly moc mastné. Když je pekáč plný, tak buchty potřeme rozpuštěným máslem a vkládáme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme 25-30min, dozlatova.
Když jsou buchty hotové, tak sypeme moučkovým cukrem.