Receptuj.cz

Velikonoční sekaná s vejcem recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Velikonoční sekaná s vejcem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 28.03.2023     Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Mleté maso, Velikonoce, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, sekaná, vejce, velikonoce, velikonoční sekaná, vepřové maso

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Velikonoční sekaná s vejcem

Potřebné ingredience receptu Velikonoční sekaná s vejcem

  • 300 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 lžička majoránky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 100 ml mléka
  • 2 plátky toastového chleba
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce natvrdo

Postup přípravy receptu Velikonoční sekaná s vejcem

Velikonoční sekaná s vejcem patří mezi nejoblíbenější recepty Velikonoc. Řada lidí je zvyklá o těchto svátcích spíše na sladká jídla. Velikonoční sekaná se z toho samozřejmě vyjímá, a právě tím je pro spoustu lidí zajímavá. Recept na velikonoční sekanou není zas tak složitý, měla by ho zvládnout každá průměrně nadaná kuchařka. Pokud se chcete blýsknout před příbuznými či kamarády, můžete místo kupovaného mletého masa použít vlastní, které si sami namelete a u něhož si sami rozhodnete poměr hovězího a vepřového. Věděli jste například, že na sekanou se dříve maso opravdu nasekalo, což bylo o dost pracnější? A také že sekaná byla ve středověku luxusní jídlo, které si dopřávali pouze vyšší společenské vrstvy? Nicméně teď se píše 21. století a velikonoční sekaná je dostupná pro každého, kdo není líný a kdo se rád těší z dobrého jídla.

--Nejprve uvařte 2 vejce natvrdo a rozehřejte troubu na 180 °C.

--Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky. Ty potom dejte do misky a zalijte teplým mlékem. Nechte chleba pořádně nasáknout.

--Teď se vrhněte na maso. Zapracujte do něj vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, majoránku a kmín. Nezapomeňte osolit a opepřit.

--Chleba nasáklý mlékem a ochucené maso zpracujte tak, abyste získali kompaktní směs. Ruce jsou nejlepší nástroj. Potom ještě popřípadě ještě trochu osolte nebo opepřete.

--Maso rozválejte/rozprostřete na plát a položte natvrdo uvařená vajíčka za sebou. Celé to zabalte do tvaru sekané. Nebojte se, zní to složitěji, než to ve skutečnosti je.

--Trouba je rozehřátá na 180° C. Sekanou dejte na plech a přikrytou alobalem pečte cca 1 hodinu. Poté odstraňte alobal a dodělejte kůrčičku.

Podobné recepty jako je Velikonoční sekaná s vejcem

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.