Rychlé medové perníčky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Rychlé medové perníčky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 24.11.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Pro děti, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Rychlé medové perníčky
- na potření 2 ks vejce
- poleva 1 lžička solamyl
- 1/2 ks citron
- 30 dkg cukr moučka
- 2 ks bílek
- těsto 2 lžíce med
- 5 dkg Hera
- 13 dkg cukr moučka
- 30 dkg hladká mouka
- 2 lžičky perníkové koření
- 2 ks vejce
- 1 lžíce soda
Postup přípravy receptu Rychlé medové perníčky
Začneme těstem, na které si v hrnci rozmícháme Heru s medem a moučkovým cukrem. Tohle si přelijeme do mísy společně s vejci, perníkovým kořením a moukou, kterou přisypáváme postupně. Jako poslední si přidáme sodu. Všechno řádně vypracujeme do tužšího těsta a dáme do lednice na půl hoďky uležet.
Rozehřejeme troubu na 200°C.
Na pomoučeném podkladě si vyválíme těsto do asi půlcentimetrové tloušťky. Vezmeme si tvořítka a jimi vykrajujeme. Tyto vykrojené tvary pak pokládáme na připravený plech s pečícím papírem či vymažeme tukem a vkládáme do předehřáté trouby a pečeme 3-5minut, dokud nám perníčky nezrůžoví.
Po vyndání potíráme rozkvedlaným vajíčkem.
Připravíme si polevu smícháním cukru, citronové šťávy a bílku a vyšleháme do bílé hladké hmoty.
Polevou perníčky ozdobíme a dáváme odležet do druhého dne.