Receptuj.cz

Zelený chřest s holandskou omáčkou recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Zelený chřest s holandskou omáčkou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.04.2023     Kategorie receptu: České, Chuťovky, Omáčky, Předkrm, Snídaně, Svatba, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chřest, holandská omáčka, předkrm, Zelenina, zelený chřest

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Zelený chřest s holandskou omáčkou

Potřebné ingredience receptu Zelený chřest s holandskou omáčkou

  • 500 g zeleného chřestu se středně silnými stonky
  • 1 lžíce extra virgin olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 1 ks žloutku
  • 1 a 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 55 g rozpuštěného másla
  • 1 špetka soli

Postup přípravy receptu Zelený chřest s holandskou omáčkou

Zelený chřest s holandskou omáčkou patří k základním stavebním kamenům gastronomického světa. Na jaře přichází chřestová sezona a vy byste si ji rozhodně neměli nechat ujít. Kombinace čerstvého, nejlépe domácího chřestu s jednoduchou, ale rafinovanou holanskou omáčkou je skoro na michelinskou hvězdu. Zelený chřest s holandskou omáčkou se dělá jednoduše, nicméně postup musí být přesně dodržen. Nejlépe chutná chřest lehce opečený, ale můžete ho také velmi krátce povařit ve vodě nebo v páře. Další nálož receptů s chřestem najdete na Jídlo.cz.

--Nejprve odkrojte tuhé konce stvolů chřestu v místě, kde jdou ještě dobře ohnout, a rozehřejte troubu na 230 °C.

--Chřest dejte do mělkého pekáčku nebo na pečicí plech. Špičky by měly směřovat do středu pekáčku a konce ven, protože se na kraji rychleji upečou. Bude mu stačit asi 10 minut, v polovině tohoto času s chřestem trochu potřeste, aby se upekl rovnoměrně.

--Teď se vrhněte na holandskou omáčku. Žloutek, citronovou šťávu a kajenský pepř krátce rozmixujte, nechte mixér na malé otáčky běžet a přidávejte máslo, až vznikne vláčná, krémovitá omáčka. Když se vám bude zdát moc hustá, přilijte trochu vlažné vody. Nezapomeňte ochutnat a popřípadě dosolit.

--Zelený chřest s holandskou omáčkou podávejte s pomletým pepřem a teplou omáčkou. Dobrou chuť!

Podobné recepty jako je Zelený chřest s holandskou omáčkou

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.