Lívance z kynutého těsta recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Lívance z kynutého těsta , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.10.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Dezerty, Dobroty, Lívance, Pro děti
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Lívance z kynutého těsta
- na potření marmeláda
- podle potřeby ovoce
- šlehačka
- tuk na smažení
- tvaroh
- těsto 1 l mléko
- 2 ks vejce
- 700 g polohrubá mouka
- 1/2 kostky droždí
- 1 g sůl
- 2 lžíce máslo
- 2 lžíce cukr
Postup přípravy receptu Lívance z kynutého těsta
Do většího hrnce nalejeme mléko, které krátce zahřejeme, aby jsme ho pak mohli trochu odebrat do hrníčku. V něm pak k mléku přidáme droždí a trošku cukru a vytvoříme kvásek.
K mléku v hrnci přidáme vejce máslo, cukr a špetku soli. Vše metličkou vyšleháme. Postupně pak vmícháváme mouku, po ní kvásek a metličkou vymícháme. To děláme tak dlouho, dokud těsto není hladké. Takto vymíchané těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě, dokud těsta nebude jednou tolik.
Vymažeme pánev kouskem tuku a lívance jeden po druhém upečeme.
Hotové lívance mažeme marmeládou. Můžeme je ozdobit šlehačkou a kousky ovoce