Bramboráky s uzeným masem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramboráky s uzeným masem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.05.2022
Kategorie receptu: Bramboráky, České, Chuťovky, Dobroty, Hlavní jídlo, Příloha, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka, hlavní chod, předkrm, příloha, slovenská kuchyně, svačina, uzené maso, vepřové maso
Potřebné ingredience receptu Bramboráky s uzeným masem
- 750 g brambor
- 200 ml horkého mléka
- 100 g hladké pšeničné mouky
- 1 vejce
- 4 ks rozetřeného česneku
- 1 PL drhnuté majoránky
- 100 g uzeného masa nakrájeného na kostky
- 2 ks jarní cibulky nakrájené na kolečka
- sůl
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu Bramboráky s uzeným masem
Pokud vás omrzely bramboráky obyčejné, zkuste bramboráky s uzeným masem, které bývají prostě fantastické. Bramboráky s uzeným masem ale nejsou žádný výkřik moderních stravovacích trendů. Naopak – takhle voní a chutnají staré časy, kdy bramboráky s uzeným masem nikoho nepohoršovaly. Jen si to představte, vypečený bůček nebo slanina ke křupavé bramborové placce, k tomu trocha kysaného zelí a sklenice dobrého vychlazeného piva. Bramboráky s uzeným masem musíte umět! Jenom tak totiž bude váš život ucelený, uzavřený a naplněný. Ne, děláme si legraci, ale bramboráky s uzeným masem jsou prostě pochoutka, která svým neodolatelným způsobem potěší kdykoliv a kohokoliv. Tento recept na bramboráky s uzeným masem patří mezi ty základní a jednoduché.
--Na jemném struhadle nastrouhejte do větší mísy oškrábané brambory a potom z nich vymačkejte přebytečnou vodu.
--Nastrouhané brambory zalijte horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny. Sádlo však ne.
--To rozehřejte ve větší pánvi a přiměřené množství těsta na bramboráky smažte z obou stran dozlatova.
--Podávejte s kysaným zelím nebo zelným salátem a sklenicí vychlazeného piva.