Čočka nakyselo recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Čočka nakyselo , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 11.12.2014
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Luštěniny, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Čočka nakyselo
- 1/4 l kysaná smetana
- 2 ks cibule
- 1/2 lžíce hladká mouka
- 2 lístky bobkový list
- 40 dkg čočka
- na ozdobu cibule
- podle chuti čerstvé bylinky
- podle potřeby ocet
- dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Čočka nakyselo
Čočka nakyselo s uzeninou, posypaná osmahnutou cibulkou.
Čočku přebereme, propereme a na 1 hodinu namočíme ve studené vodě.
Oloupeme 2 cibule a přidáme s bobkovým listem do hrnce s čočkou. Uvaříme.
Vyndáme bobkový list a cibuli. Slejeme vývar na polovinu.
V kysané smetaně rozmícháme mouku, promícháme s čočkou a povaříme.
Osolíme, přidáme ocet nebo citron podle chuti. Hodí se i nadrobno nakrájené bylinky-bazalka, libeček, petrželku nebo kopr.
Podáváme s chlebem, opečenou uzeninou a osmahnutou cibulkou.