Francouzská bageta recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Francouzská bageta , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 12.12.2014
Kategorie receptu: Francouzské, Pečivo
Podobné recepty jako tento v sekci: francouzská kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Francouzská bageta
- 800 g hladká mouka
- 450 ml mléko
- 1,5 lžíce med
- 1,5 lžičky sůl
- 1/2 kostky droždí
- 1,5 lžičky cukr
Postup přípravy receptu Francouzská bageta
Připravíme si všechny suroviny na těsto a následně smícháme dohromady a vyhněteme si těsto, Které pak dáme stranou asi tak na 15minut odpočinout.
Rozdělíme si na 4 rovnoměrné díly, z kterých vyválíme delší bagety. Ty pokládáme na vymazaný či pečícím papírem vyložený plech. Z vrchu je lehce nařízneme a dáváme na 45minut vykynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C, kam na dno položíme nádobku s vodou.
Potom co nám bagetky vykynuly, vkládáme je do trouby a asi 20minut pečeme, dokud nám nezezlatový.
Po vyjmutí bagety potřeme vlažnou vodou a necháme vychladnout.